31 poze   5183 vizite
Albume
Altoire Curmal ChinezescAm de VanzareIepurele Verde - Leprino ViterbesePauni

membru din 12 March 2016

Iepurele Verde - Leprino Viterbese

Această rasă a fost creată pentru reproducere în aer liber în 1978, este o rasă de iepure realizată exclusiv în Tuscia – Viterbo (Italia) și a fost recunoscută oficial printr-un decret ministerial din mai 2006. Leprino Viterbese este o rasă de animale pe cale de dispariţie.

Leprino Viterbese derivă genetic din nucleele animalelor aparținând rasei de iepuri sălbateci Gri Local, împerecheat cu alte rase (Alb Noua Zeelandă, Iepure sălbatec Belgian, LOP); Fenotipic reflectă caractere ale iepurilor sălbateci Gri Local, tipic al teritoriului Tuscia – Italia. Recuperarea nucleelor de iepuri sălbateci Gri Local sa întâmplat datorită Universității din Tuscia (Italia) în colaborare cu unii fermieri locali.

"Iepurele Verde - Leprino Viterbese" e rasa crescuta fara Medicamente sau Vaccinuri și pentru aceasta i se spune ''verde'', Leprino Viterbese e de culoare roșiatică.

Acest iepure, crescut în Lazio (Italia), este un animal de dimensiuni medii în care reproducătorii ating greutatea medie de 3,6-4.9 Kg. Iepurași au o creștere bună și la vârsta de patru luni ajung la greutatea de 2,8-3,0 Kg cu un randament bun la abator, care uneori depaseste 60%.

Sunt animale deosebit de sensibile la reproducere pe grilaj sau plasă zincată, deoarece această situație le poate provoca leziuni la piciore grave. Prin urmare, este recomandabil, în cazul creșterii în cuști în aer liber, de a utiliza o podea din rigle de lemn sau alt material similar. Se adaptează bine reproducerii într-o grădină, pe pământ pe paie.

Iepurele Verde - Leprino Viterbese este singura rasă selectată pentru creșterea în aer liber în Italia, cu schelet subțire și carne slabă, dietetică, fină și gustoasă și cu o consistență bună la gătit. Creșterea în aer liber garantează puritatea aerului și, prin urmare, absența absoluta a mirosurilor neplăcute în carne.

Iepuri sunt hrăniţi cu hrană echilibrată cu fân sau furaje proaspete. Trebuie remarcat faptul că studiile efectuate au permis să se stabilească că carnea de Leprino Viterbese prezintă "conținut ridicat de proteine și conținut scăzut de lipide. Compoziția grăsimilor se caracterizează prin conținut scăzut de colesterol și prezența ridicată a acizilor grași nesaturați, importantă în prevenirea aterosclerozei și pentru creșterea neuronilor. Această carne, cu conținut scăzut de sodiu și bogată în potasiu, are o valoare protectoare împotriva hipertensiunii. Carnea de iepure este recomandată în comparație cu alte tipuri de carne, în special în nutriția copiilor și persoanele care suferă de alergii alimentare". Pe scurt, un produs de cea mai înaltă calitate și un gust excelent:

În crescatoria de iepuri nu sunt utilizate medicamente iar episoadele rare de boală sunt depășite cu scoaterea din reproducere dei subiecții bolnavi până la recuperarea completă sau cu eliminarea subiecților cu patologii potențial periculoase. Utilizarea acestor tehnici duce la o selecție naturală care întărește anticorpii și caracteristicile de rezistență ale subiecților crescuți, îmbunătățită de bunăstarea animalelor datorită condițiilor de igienă optime.
Leprino Viterbese 4 luni
Leprino Viterbese 4 luni
Leprino Viterbese 4 luni
Leprino Viterbese 4 luni
Leprino Viterbese 4 luni
Leprino Viterbese 4 luni

Comentarii album • 2
Dani91cluj 8 February 2021  
Frumosi..
Raportează
castiel 10 February 2021  
Mulțumesc
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.